Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

Perspresentatie ‘Fiddler on the roof’ in Studio’s Aalsmeer

Op donderdag 21 september is de repetitieruimte Studio 3 van Studio’s Aalsmeer het decor van de perspresentatie voor de musical ‘Fiddler on the roof’. Pers en theaterprominenten ontvangen een voorproefje van het musicaldebuut van hoofdrolspeler Thomas Acda als Tevye. De première van deze  theaterklassieker is op 5 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna de voorstelling te zien is zeven andere grote Nederlandse theaters.

 

Op donderdagochtend nemen genodigden plaats in Studio 3 van Studio’s Aalsmeer waar het musicaldecor van twee etages hoog staat opgebouwd. Albert Verlinde, namens Stage Entertainment betrokken als producent, vertelt hoe de eeuwigheid van deze musical indruk op hem maakt. Het 50-jaar oude verhaal is actueel en universeel. Fiddler on the Roof gaat over de betekenis van veiligheid en onderdrukking, traditie en gedwongen vertrek.

Ter voorbereiding op de musical hebben castleden zich verdiept in het DNA van de musical. Regisseur Ruut Weismann vertelt bevlogen over zijn visie op het stuk en de verdieping in de joodse cultuur. Dit rijkt van bekend zijn met de geschiedenis, tot het samen vieren van het Joods Nieuwjaar op 20 september j.l. Tijdens de voorstelronde benadrukt de regisseur dat hij de productie niet zou kunnen doen zonder zijn fantastische cast. In het midden van het decor zitten de acteurs klaar voor de openingsscène.

Thomas Acda opent de ‘sneak peak’ op innemende wijze met een bewerking van het nummer ‘Tradition’. De muzikale acteur maakt indruk en voelt zich duidelijk op zijn gemak als Joodse melkboer ‘Tevye’. Het voorproefje van Fiddler on the roof is veelbelovend. Na afloop is er tijd voor interviews en foto’s van de cast.

Stichting theateralliante

Acht grote Nederlandse theaters bundelen hun kracht als Stichting Theateralliantie. Edwin van Balken, directeur van De Stichting Theateralliantie, verzorgt tijdens de perspresentatie het openingswoord. Na geprezen voorstelling zoals War Horse en De Tweeling is het trots dat Fiddler on the Roof in productie is. De stichting heeft als voornaamste doel om bijzondere theaterproducties tot stand te brengen voor een groot publiek. Het gaat daarbij om multidisciplinaire voorstellingen, waarin zang, dans, muziek en toneel met elkaar verweven zijn.

Over Fiddler on the roof

Fiddler on the roof is de originele en wereldwijd gebruikte titel van de productie die we in Nederland kennen als ‘Anatevka’. Thomas Acda speelt de hoofdrol van Tevye en neemt je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the roof, met ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere beroemde evergreens, gaat over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit. Deze actuele musical toont de betekenis van familie in een veranderende wereld, waarin wij overeind proberen te blijven.

Fotocredits: Aalsmeer Vandaag.

Meer nieuws

  • Dutch Pet Conference & Awards

    De organisatie van dit inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche kijkt terug op een goed bezochte en zeer geslaagde dag die begon met de...

  • Opnames Wie Ben Ik?!

    Wie Ben Ik?! start aan de opnames voor een nieuw seizoen, waarbij voluit lachen gegarandeerd is. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen teamcaptains...