Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

Geschiedenis

Studio’s Aalsmeer is een locatie met veel nostalgie en een rijk verleden. Het is van bloemenveiling en nationaal monument, uitgegroeid tot de plaats waar Joop van den Ende met live televisie geschiedenis schreef. Tegenwoordig is Studio’s Aalsmeer een multidisciplinaire locatie en dient het als centrum voor media, entertainment en evenementen, met als gemene deler Live.

Bloemenveiling

Studio’s Aalsmeer startte als handelsplaats voor bloemen. Het pand was nog een stuk kleiner toen het in 1928 werd geopend voor de Centrale Aalsmeerse Veiling. Het gebouw, ontworpen door J.F. Staal, bestond uit drie grote hallen, een dienstwoning en een hoge toren die nu nog steeds te bewonderen is. Het gebouw vormde een kenmerkende entree van het dorp, nadat de N201 (huidig N196) erlangs is aangelegd. Wegens de groei in de bloemenhandel verhuisde de veiling uiteindelijk naar een grotere locatie.

Televisiestudio’s

In 1983 deed Joop van den Ende zijn intrede en zorgt hierbij voor een ingrijpende innovatie. De hallen die voorheen vol bloemen stonden maken plaatst voor televisiestudio’s. Naast de opening van de televisiestudio’s vestigt hij ook zijn eigen kantoor in het gebouw. Dit is het begin van indrukwekkende tv-historie.

Joop van den Ende

De eerste grote productie van Joop van den Ende is de 1,2,3 Show, gepresenteerd door Rudi Carell. Studio’s Aalsmeer wordt een groot succes en tv-programma’s volgen elkaar in een hoog tempo op. Een aantal voorbeelden van geproduceerde programma’s zijn o.a. de Miniplaybackshow, Ron’s Honeymoonquiz en de Surprise Show. TV-iconen zoals Ron Brandsteder, Henny Huisman en André van Duin schitteren in de studio’s.

In 1990 ging Joop van den Ende aan de slag met concepten die groter waren dan de ruimte die hij ter beschikking had in het pand. Om zijn ideeën te verwezenlijken werd het pand uitgebreid met grandioos opgezette faciliteiten voor entertainment en extra televisiestudio’s. De ingrijpende verbouwing zorgde voor een grote toename van het oppervlakte. Dit maakte het pand een locatie van maar liefst 65.000 m2, gelijk aan 10 voetbalvelden.

Ook begint Joop van den Ende vanaf 1990 met de productie van soapseries. Zijn eerste serie Goede tijden, Slechte tijden wordt al snel een groot succes. Enkele jaren later volgt de volgende hit; Onderweg naar Morgen.

Endemol

In 1994 fuseert Joop van den Ende samen met John de Mol onder de naam Endemol. Het bedrijf had destijds zo’n 670 werknemers in dienst. De toegevoegde waarde van de samenwerking bleek groot te zijn wanneer de omzet binnen een jaar met 20% steeg. John de Mol zei hierover: “Een plus een is geen drie gebleken, maar zes, acht of tien.” De eerste producties van Endemol waren o.a. Vergeet Je Tandenborstel Niet, Laat Ze Maar Lachen en 1 tegen 100.

Joop van den Ende opende in 1997 Showbiz City: een theater, comedy store, discotheek, winkels, restaurants en een vrouwencafé. Binnen 11 maanden is het waanzinninge project uit de grond gestampt. De bouw van Showbiz City heeft maar liefst 35 miljoen gulden gekost. Helaas lukte het destijds niet om het concept overeind te houden. Het voormalige Showbiz City vormt tegenwoordig het decor voor zakelijke events en kent een prachtige symboliek, namelijk het verwezenlijken van dromen.

Crown Business Studio’s

In 2010 verhuist Endemol naar Amsterdam Zuid-Oost. Het Event Centre wordt onderdeel van Crown Business Studio’s. Met het vertrek van Endemol komt er een enorme ruimte van 65.000m2 vrij. Er wordt druk gezocht naar ondernemers die uitdaging zien in exploitatie van onder andere het theater, de comedyclub en de televisiestudio’s.

Stichting Crown Theater wordt opgericht en zij verzorgen een vaste programmering met een divers aanbod aan theatershows. Ook opent restaurant Eetze haar deuren. Hiermee wordt het pand opnieuw geschikt voor een avond uit, met diner en een voorstelling. Verschillende ondernemers ontfermen zich over de exploitatie van de Big Apple. De visie van Crown Business Studio’s is om wederom een leisure boulevard te creëren.

De televisiestudio’s zijn in gebruik voor grote productie, zoals The Voice Kids en So You Think You Can Dance. Meerdere bedrijven nemen hun intrek en ook Radio Aalsmeer vestigt zich in het pand.

Studio’s Aalsmeer live!

In 2015 start het Live ‘tijdperk’. Een nieuw team start met een blik die verleden en heden met elkaar verbindt. Het DNA van de locatie gaat de basis vormen voor het huidige beleid. Dit resulteert in de naamswijziging naar Studio’s Aalsmeer en de pay-off ‘live’. Live ontmoetingen, live televisie en live entertainment breidt uit met live zakendoen. Met nog altijd een groot hart voor media, entertainment en gastvrijheid wordt Studio’s Aalsmeer weer een inspirerende locatie en een dynamische werkomgeving.

Nu

Studio’s Aalsmeer faciliteert meer dan enkel een locatie. Het team staat klaar om van ieder evenement een succes te maken en opdrachtgevers volledig te ontzorgen. Wij staan klaar voor al uw evenementen; van lezingen tot congressen en productpresentaties tot recepties. Diverse gethematiseerde ruimtes, catering, techniek en hospitality op één locatie maakt alles mogelijk. Ook biedt Studio’s Aalsmeer kantoorruimte aan als een plek met een prachtige geschiedenis van ondernemend en creatief zaken doen. Samen ondernemen, elkaar ondersteunen waar het kan en het delen van kennis zorgt voor creativiteit, inspiratie, innovatie en succes voor zowel gevestigde namen als starters.

Storytellers gezocht

Wat zijn jouw herinneringen aan Studio’s Aalsmeer? Deel ze met ons!

 

Stuur jouw verhalen en foto’s naar:
info@studiosaalsmeer.nl