Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

Betrek congresdeelnemers bij uw presentatie

Een interactieve presentatie is een effectieve wijze om informatie over te brengen. De wisselwerking tussen spreker en deelnemers vergroot de betrokkenheid, waardoor informatie beter wordt opgenomen. Het creëren van interactie kan op verschillende manieren. Stel bijvoorbeeld vragen, ga een discussie aan of laat uw deelnemers de gespreksonderwerpen bepalen.

Interactie voor een succesvolle presentatie

Wetenschapper Edgar Dale geeft met de ‘kegel van ervaring’ inzicht in de manier waarop mensen informatie tot zich nemen. Hij stelt dat we 20% onthouden van wat we horen, 50% van wat we zien en 70% van wat we met anderen bespreken. De verklaring is dat onze hersenen het sterkst reageren op tweerichtingsgesprekken. Om het succes van de presentatie te vergroten, is het dus belangrijk om de interactie met deelnemers aan te gaan.

Creëer meer betrokkenheid met netwerktools

Met behulp van netwerktools kunt u interactie faciliteren en waardevolle informatie verzamelen. Wij hebben twee van onze favoriete tools voor u geselecteerd:

Buzzmaster
Buzzmaster is een tool die eenvoudig te gebruiken is via smartphones en het lokale wifi signaal. Er hoeft dus geen app gedownload te worden. Buzzmaster stimuleert interactie en verzameld waardevolle informatie van deelnemers. Antwoorden op vragen en de uitslagen van polls worden in een overzichtelijk verslag nagestuurd. Zo bent u verzekerd van een waardevol kennisdocument als tastbaar resultaat van uw congres of seminar.

Catchbox
De Catchbox is een zachte kubus met ingebouwde  draadloze microfoon die in het publiek gegooid kan worden. Deelnemers werpen de Catchbox vervolgens naar elkaar totdat alle vragen gesteld zijn. De tool brengt u uw publiek in beweging en maakt de Q&A leuk om bij te wonen.

De voordelen van het LED-scherm als decor

Het LED-scherm van Studio’s Aalsmeer biedt een ideaal decor voor interactieve presentaties. Toon bijvoorbeeld een poll op het scherm en laat deelnemers hun stem uitbrengen via de netwerktool Buzzmaster. De resultaten worden in realtime gedeeld waardoor de mening van uw publiek direct zichtbaar wordt. Op basis van de uitslag kunt u hier verder op ingaan of een nieuwe vraag formuleren.

Heeft u vragen, feedback of behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op: reserveringen@studiosaalsmeer.nl

Meer nieuws

  • Dutch Pet Conference & Awards

    De organisatie van dit inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche kijkt terug op een goed bezochte en zeer geslaagde dag die begon met de...