Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

Beste Carlo, kun je ooit weer een beetje verliefd op ons worden?

Gisteren zat heel ons team voor de buis gekluisterd: Carlo Boszhard vertelt in Jinek over zijn favoriete tv-momenten en Studio’s Aalsmeer wordt betiteld tot heilige-televisie-grond. Binnen 30 seconden werden we echter vergeleken met een griezelig verlaten pretpark en om in metaforen te blijven ‘wij voelden ons een gedumpte verliefde puber’. Misschien dat de liefde van vroeger weer een beetje opbloeit wanneer duidelijk wordt waar Studio’s Aalsmeer tegenwoordig voor staat. Beste Carlo, is dat je eigenlijk wel bekend?

Hart voor entertainment

Na een korte shock hebben we genoten van de passievolle wijze waarop werd gesproken over televisie en amusement. Iconen als Henny Huisman, Ron Brandsteder, Jos Brink en natuurlijk ‘patriarch’ Joop van den Ende werden aangehaald. Wij delen deze trots en zijn ons hier elke dag dat we in Studio’s Aalsmeer lopen van bewust. Deze geschiedenis heeft de basis gelegd voor de rebranding van Studio’s Aalsmeer in 2015. Een uniek DNA met showbizz, entertainment en het beroemde “Live”.

Studio’s Aalsmeer anno 2017

Het vertrek van Endemol betekende een totaal van 10 voetbalvelden aan vierkante meters ter vrije invulling. Een tweede televisie-imperium opbouwen? Een prachtige droom, maar waarschijnlijk niet erg realistisch. Het Studio’s Aalsmeer anno 2017 kent daarom vier focusgebieden:

  • Zakelijke evenementen met een twist van Live & Entertainment
  • Kantoorverhuur als hub voor bedrijven uit media- entertainment- & evenementenbranche
  • Televisiestudio’s met nadruk op onze omliggende faciliteiten en als ‘DNA’
  • Publieksevenementen en uitgaanslocatie met o.a. de dinnershow, stand-up comedy, restaurant, casino.

Televisiegeschiedenis niet te evenaren

Dat het televisielandschap en onze focus veranderd is klopt. Wij produceren geen tv-formats en de studio’s zijn verhuurd. Programma’s als Dino, Professor Nicolai en Dr Beckand, De Ludwigs en Het Beste Idee van Nederland zijn hier opgenomen. De beweging in het inzetten van non-traditionele opnamelocaties zien we ook. Zo vormden onze evenementenlocaties het decor voor Celebrity Stand-Up (Comedy Central), Onze Jongens (Johan Nijenhuis), Fataal en diverse clipopnames zoals Kinderen voor Kinderen.

Is het eerlijk om de vergelijking te maken met de “soap en amusement revolutie” uit de jaren 80? Mocht deze trend ooit opleven dan zou Aalsmeer nog steeds een uitgelezen locatie zijn. Wel hebben we dan wat uit te leggen tegenover onze 70 ‘bewoners’ ofwel bedrijven die hier gevestigd zijn.

DNA en nieuwe visie

Als we kijken naar 2017 kunnen we ook met trots vertellen dat er meer dan 100 zakelijke evenementen zijn, 38 publieksevenementen, 10 dinnershows, wat een totaal maakt van 250.000 bezoekers.

Tegenwoordig verwerken we live en amusement in zakelijke evenementen, zo ook congressen. Wellicht een bijzondere keus, maar omdat het in ons DNA zit en je een verschil maakt wanneer je je droom nastreeft, doen we het toch. We ontwikkelen bedrijfsevenementen waarbij een spelshow de basis vormt. Als actieve onderbreking kunnen we rondleidingen verzorgen door de studio’s.

We werken nu met verschillende focusgebieden, maar hopelijk zie je dat in elk van die gebieden ons DNA op een nieuwe wijze weergalmt. Tussen ons; de lat is destijds waanzinnig hoog gelegd, maar de ambitie is er om met deze nieuwe invulling ooit weer net zo groot te worden.

Charme in de strijd gooien

Dan kent Studio’s Aalsmeer nog enkele pareltjes, waarbij het voormalige kantoor van Joop van den Ende wellicht onze grootste troef is. Na een renovatie is dit de mooiste en meest inspirerende vergaderlocatie van ons pand. Aan de wanden vind je originele decorschetsen die we in de archiefkamer ontdekten. Zelf struinen we internet af voor merchandise van Showbiz City. De vergaderruimte staat voor inspiratie, creatie en het nastreven van dromen. En de bedrijven die er eigen kantoorruimte willen maken? Dat zijn er veel, maar totdat iemand even visionair is als Joop van den Ende, blijft het een inspirerende vergaderlocatie.

Net als jij vertellen we graag over vroeger. Helaas kennen we niet alle verhalen. Zou iemand zich destijds hebben gerealiseerd hoe belangrijk deze periode was voor Nederlandse televisie? We spreken vroegere gastvrouwen, tv-persoonlijkheden en hebben bijvoorbeeld onze schoonmaakster die hier ruim 25 jaar werkt en spreekt over “oom Joop” geïnterviewd om verhalen te borgen.

Beste Carlo, voor ons ben je een tv-icoon en bijzonder welkom om eens langs te komen. Dan luisteren we graag naar jou en stellen we je graag voor aan het Studio’s Aalsmeer anno 2017.

Groeten,
Team Studio’s Aalsmeer

PS Whimmy’s is in ere hersteld, met nieuwe portretten en borrels. Nog altijd geldt “what happens in Whimmy’s stays in Whimmy’s” 😉.

Meer nieuws

  • Dutch Pet Conference & Awards

    De organisatie van dit inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche kijkt terug op een goed bezochte en zeer geslaagde dag die begon met de...

  • Opnames Wie Ben Ik?!

    Wie Ben Ik?! start aan de opnames voor een nieuw seizoen, waarbij voluit lachen gegarandeerd is. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen teamcaptains...