Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

ACTIEDAG LET’S MAKE MEMORIES GROOT SUCCES

De regionale actiedag Let’s Make Memories die zaterdag werd gehouden in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Amstelveen blijkt een groot succes. Onder meer 6 lokale omroepen, een 50-tal sporters, honderden kinderen en tientallen wandelaars hebben samen meer dan €12.000,- opgehaald voor Stichting Living Memories.

Nooit verwacht

Oprichter van Stichting Living Memories Thinka Sanderse zei na afloop van de actiedag: “Ik had nooit verwacht dat we zo ver zouden komen. Met de stichting zijn we na elf maanden op een plek waarvan ik dacht dat we daar over vijf jaar pas zouden zijn. En wat er vandaag is neergezet is echt ongelofelijk en hartverwarmend. Hiermee kunnen we een heleboel gezinnen helpen aan een blijvende herinnering in de vorm van een video- of audioportret.”

 

Zes lokale omroepen

In een unieke samenwerking tussen de lokale radiozenders Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Radio Tulipa, Jamm FM, Rick FM en MeerRadio werd een marathonuitzending van 12 uur gemaakt. Elbert Huijts van Radio Aalsmeer: “Na de eerste gesprekken met Stichting Living Memories, werden we bij Radio Aalsmeer direct enthousiast over dit prachtige initiatief. We zagen een mooie kans de al bestaande samenwerking tussen de lokale omroepen in de regio nog meer inhoud te geven.” In de gezamenlijke uitzending kwamen alle acties naar voren en konden muzieknummers worden aangevraagd. Ook waren er teams van verslaggevers die in de hele regio geld ophaalden door klusjes te doen en konden bezoekers langskomen in de studio.

 

38 spinners

Eén van de andere grote acties was de Spinning Marathon in Studio’s Aalsmeer. Maar liefst 14 spinningteams van in totaal 38 deelnemers hebben 10 uur lang gefietst. Sommige deelnemers deden dit in hun eentje. Alleen al de spinners haalden samen een bedrag van €7400,- op.

 

Andere acties

Daarnaast waren er vele andere acties waarmee duizenden euro’s zijn opgehaald. Onder meer een sponsorloop door kinderen, een wandeltocht door Uithoorn, plantjes verkoop door basisscholieren in Hoofddorp, een Fit Body Bootcamp in Aalsmeer, Dance for Kids en een workshop krachtstokjes maken. Door toneelvereniging De Rijzenspelers uit Rijsenhout werd spontaan een cheque van €300,- naar de studio van Radio Aalsmeer gebracht.

 

Zeer geslaagde dag

De organisatoren kijken met een tevreden blik naar de eerste actiedag voor Stichting Living Memories. Huijts: “Deze samenwerking smaakt naar meer. Als ‘Let’s Make Memories!’ zo succesvol verloopt met zo’n geweldig bedrag, dan kun je zeker spreken van een geslaagde dag. Alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt, verdienen alle lof!” Ook Paul Bruines van MeerRadio reageert enthousiast: “De samenwerking tussen de verschillende omroepen was een dusdanig succes dat nu al gesproken wordt over een eventuele nieuwe actie volgend jaar”.

 

Meer nieuws

  • Dutch Pet Conference & Awards

    De organisatie van dit inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche kijkt terug op een goed bezochte en zeer geslaagde dag die begon met de...

  • Opnames Wie Ben Ik?!

    Wie Ben Ik?! start aan de opnames voor een nieuw seizoen, waarbij voluit lachen gegarandeerd is. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen teamcaptains...