Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

Nostalgie: 5x spelprogramma’s van toen

In deze blog blikken wij terug op de leukste programma’s van toen. Bekijk onze selectie en waan jezelf weer even terug in de tijd met deze nostalgische spelprogramma’s. Weet jij er nog meer? Vul de lijst aan onder het bericht op onze Facebookpagina!

1. De 1,2,3 show

‘Win een ton met Ted’ is het motto van het spelprogramma gepresenteerd door eerst Rudi Carrell en later Ted den Braak. In de show strijden drie koppels om als eerste bij de 1-2-3-tafel te komen, waar de grote prijs wacht. Kijkers thuis spelen mee via een gekoppelde loterij. Afhankelijk van de prestaties van de koppels maken zij kans op een geldbedrag. De 1,2,3 show is de eerste grote productie van Joop van den Ende en het eerste programma dat is opgenomen in Studio’s Aalsmeer.

2. Wedden dat..?

In ‘Wedden dat..? sluiten mensen weddenschappen af over een vaardigheid die ze bezitten. Een panel van bekende Nederlanders moet vervolgens raden of de prestatie gehaald wordt. Presentator Jos Brink en assistente Sandra Remer zien de meest bijzondere weddenschappen voorbijkomen. Zo rijdt er iemand met vliegtuigwielen over champagneglazen en gaan 120 kinderen tegelijk touwtjespringen. In het eerste seizoen wint het programma direct de Gouden Televizierring

3. Ron’s Honeymoon Quiz

‘Want engelen bestaan niet…’ galmt het door Studio  1 wanneer Ron Brandsteder de pasgetrouwde  koppels presenteert aan het publiek. In de quiz gaan de koppels de strijd met elkaar aan om een romantische huwelijksreis te winnen. Het meest beruchte spel is de soepbak, waarin de bruidegom op een grote lepel komt te zitten. Bij ieder fout antwoord gaat de lepel een stukje omlaag en uiteindelijk valt de bruidegom, tot grote hilariteit van het publiek, in de soep.

4. Het Rad van Fortuin

‘En hier is ze, onze enige, echte eigen Leontine!’ Hans van der Tocht presenteert samen met zijn Leontine het populaire programma Rad van Fortuin. Het doel van het spel is om woorden te raden door letters te kiezen. Kandidaten draaien aan een groot rad waar geldbedragen op staan. Als de gekozen letter in het gezochte woord voorkomt krijgt de kandidaat het geldbedrag. De kandidaat die het woord raadt mag met het bij elkaar gezamelde geldbedrag prijzen kiezen in ‘de winkel’.

5. Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet

In het spelprogramma van Rolf Wouters kunnen uit het publiek gekozen kandidaten via vragen en opdrachten een reis winnen. Aan het eind van het programma vertrekken ze onmiddellijk, waardoor het publiek met ingepakte koffers en paspoort op de tribune zit. Vast onderdeel in het programma is de winkel van ‘Meneer Sjon’. Finalisten worden duizelig de winkel in gestuurd om een knop in te drukken. Dit gaat vaker fout dan goed, waardoor het spel erg populair is onder de kijkers.

Meer nieuws

  • Opnames Wie Ben Ik?!

    Wie Ben Ik?! start aan de opnames voor een nieuw seizoen, waarbij voluit lachen gegarandeerd is. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen teamcaptains...