Offerte aanvragen

Datum

Aantal personen

Omschrijving

Naam

Telefoon

Emailadres

Bedrijf

5 Herkenbare TV-Tunes uit de jaren ’90

In deze blog blikken wij terug op vijf herkenbare TV-tunes uit de jaren ’90. Bekijk onze selectie en waan jezelf weer even terug in de tijd. Weet jij er nog meer? Vul de lijst aan onder het bericht op onze Facebookpagina.

1. Mini-playbackshow

‘Met z’n allen, met z’n ah-ah-llen!’ Met deze heerlijke meezinger sluit Henny Huisman elke zaterdagavond de Mini-playbackshow af. Het programma is een muziekshow waarin kinderen zich als hun favoriete artiest verkleden en een lied mogen playbacken. Na de prijsuitreiking zingen de kandidaten samen ‘Met Z’n Allen’ die bedoeld is als troost voor de verliezers.

 

2. Vrienden voor het leven

In 1991 is het lied  ‘Vrienden voor het leven’ een hit in de radio Top 40. Het nummer van Danny de Munk is tevens de titelsong voor de gelijknamige sitcom. De serie draait om de gebeurtenissen rond het stel Eddie en Ellen, hun familie en kennissenkring. De productie van Joop van den Ende is vanaf 1991 tot 1994 te zien op televisie. In het eerste jaar wint de show direct de Gouden Televizierring.

 

3. Goede Tijden, Slechte Tijden

Een van de bekendste intro’s uit de Nederlandse televisiegeschiedenis is geschreven door Bert van der Veer en gecomponeerd door Hans van Eijck. Door de jaren heen is het lied een aantal keren opnieuw ingezongen. ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ draait om de gebeurtenissen van de inwoners uit het plaatsje Meerdijk. De langstlopende soap van Nederland is sinds 1990 elke werkdag te zien op RTL 4.

 

4. Kees & Co

‘Was ik maar een kat die negen levens had’ klinkt het in de begintune van Kees & Co. Het openingslied wordt gezongen door Simone Kleinsma, die ook de hoofdrol draagt in de show. De komedieserie gaat over het leven van Kees Heistee en haar familie, en is vanaf 1997 tot 2006 te zien op televisie. Leuk feitje: alle afleveringen van de serie zijn voor een live-publiek opgenomen in Studio’s Aalsmeer.

 

5. Onderweg naar Morgen

De titelsong van soapserie Onderweg naar Morgen (ONM) is meerdere malen gewijzigd. Na een aantal seizoenen wordt de versie van Ruth Jacott vervangen door deze versie van Gordon. De tekst bleef hetzelfde, alleen de muziek is anders gecomponeerd. ONM gaat over de strijd tussen de families Couwenberg, Reitsema, Klein en Luzack. De serie is bedoeld als tegenhanger van GTST maar weet het succes niet te evenaren.

Meer nieuws

  • Opnames Wie Ben Ik?!

    Wie Ben Ik?! start aan de opnames voor een nieuw seizoen, waarbij voluit lachen gegarandeerd is. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen teamcaptains...