Scholentour Fataal in Bioscoop Studio’s Aalsmeer

nieuwsfoto

Het is voor middelbare scholen mogelijk de Nederlandse film Fataal exclusief te reserveren bij Bioscoop Studio’s Aalsmeer. Fataal vertelt het verhaal van Milan, een vriendelijke en ambitieuze jongen, die slachtoffer wordt van zinloos geweld. Op indrukwekkende wijze laat de film zien wat de gevolgen zijn van zinloos geweld. Een onderwerp dat helaas nog altijd aan de orde van de dag is en waar (veelal) jongeren mee te maken krijgen.

Naar fataal
Het is voor scholen mogelijk de film te kijken voor een scholentarief van €5,- per leerling. Ook is het mogelijk aanvullend gebruik te maken van de lesmodule die in samenwerking met stichting MOED is ontwikkeld of een Q&A sessie te houden met bijvoorbeeld regisseur Jesse Bleekemolen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Devon Schimmel (bioscoopmanager) per  e-mail: d.schimmel@studiosaalsmeer.nl of telefonisch: 0297 75 3607.

Praktische informatie over uw voorstelling

  • Tijdstip in overleg tussen 09.30 en 16.00 uur
  • Bioscoopzaal geschikt voor 700 leerlingen
  • Geschikt voor onder- en bovenbouw
  • Parkeren bus of fietsen voor de hoofdentree
  • Speciaal scholentarief voor de film van €5,- per leerling
  • Garderobe aanwezig

 

Het verhaal
Fataal is gebaseerd op meerdere waar gebeurde verhalen over slachtoffers van zinloos geweld. Milan opent met steun van zijn vriendin Sophie de dansclub ‘Jaguars’. Het blijkt een groot succes te worden tot op een vroege morgen Milan door drie mannen in elkaar geslagen wordt. Hij komt in het ziekenhuis terecht en hoort dat hij niet meer kan lopen. Zijn wereld en die van zijn dierbaren stort in.

Over de regisseur
Jesse Bleekemolen (19) maakt met Fataal zijn debuut als regisseur. Op 16-jarige leeftijd groeide zijn ambitie een film te maken over een maatschappelijk onderwerp uit tot de productie van Fataal. Zijn doel om impact te maken en de maatschappij flink wakker te schudden hoopt hij te realiseren in samenwerking met scholen. Inmiddels hebben al meer dan 20 scholen zich aangemeld.

De locatie
Diverse locaties in Studio’s Aalsmeer zijn gebruikt voor de opnames van de film. Zo is Hoek van Holland gebruikt als de nachtclub Jaguars. Studio’s Aalsmeer was daarom een logische keuze voor de voorpremière en de kick-off van de scholentour op 5 december j.l.

Rechts kunt u de voorpremière van Fataal in Studio's Aalsmeer zien, inclusief kort interview met Jesse Bleekemolen.

 

Voor meer informatie:
Devon Schimmel (bioscoop manager)
E: d.schimmel@studiosaalsmeer.nl 
T: 0297 75 3607.